fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Handige tips! – Goed gebruik van het Persoonlijk Alarmsysteem

Handige tips! – Goed gebruik van het Persoonlijk Alarmsysteem

Technologie is soms lastig. Ondanks dat onze hele maatschappij ermee doordrongen is, kan niet iedereen er even goed mee overweg. Ons alarmsysteem en alle bijbehorende toepassingen zijn uiteraard ook technologie. We zijn ons bewust van onze doelgroep en hebben er hard aan gewerkt om het gebruik van het systeem zo eenvoudig mogelijk te maken. Toch ontkomen we er niet aan dat er wat ‘regels’ gelden voor het gebruik van het systeem. Het meeste spreekt voor zich, maar toch vatten we in dit blog nog even wat handige weetjes samen!

Help! Ik heb hulp nodig! Wat nu?

In geval van nood is het natuurlijk van uiterst belang om de SOS-knop in te drukken. Maar let op: een keertje drukken is niet genoeg! Het is van belang om de knop even een paar seconden ingedrukt te houden. Het systeem geeft dan een korte tril en er zal een ‘piep’ te horen zijn. Nu kan de knop weer worden losgelaten. Hierna is het eventjes wachten. Er zal contact worden gelegd met de contactpersonen of de meldkamer, maar het kan even duren tot er reactie komt.

Ik ben gevallen! Heeft het systeem mijn val geregistreerd?

Het alarmsysteem heeft een valsensor. Dit betekent dat bij een ongeluk, het systeem automatisch contact kan maken uw contactpersonen of de meldkamer. Ik zeg expres kan, want een val zal niet altijd worden geregistreerd! Het is van belang dat het systeem een impact voelt, anders zal het systeem niet overgaan tot actie. Geen zorgen! In de meeste gevallen zal het systeem dit gewoon registreren, maar het kan voorkomen dat het systeem op een zachte ondergrond terecht komt en dus de impact niet wordt gevoeld. Hoe weet u dit? Als het systeem consequent, achter elkaar blijft piepen dan is de valdetectie geactiveerd. Het is dan zaak dat de SOS-knop niet wordt ingedrukt! Na zo’n tien keer piepen zal er automatisch contact worden gelegd met uw contactpersonen of de meldkamer. Laat u het systeem per ongeluk vallen en begint hij te piepen? Een korte druk op de SOS-knop zorgt ervoor dat het piepen stopt en er geen contact wordt gelegd!

Hoort u geen piep na een val? Dan is het zaak om toch zelf nog even de SOS-knop drie seconden ingedrukt te houden.

Er zit een grijze knop aan de zijkant. Wat doet deze?

De grijze knop aan de zijkant is alleen functioneel als u gekozen heeft voor veiligheidspakket A. Deze zal dan direct uitbellen naar de tweede contactpersoon, en de eerste dus overslaan. Met veiligheidspakket B of C bellen alle knoppen uit naar de meldkamer.