fbpx Brochure aanvragen
Home » Alarmknop voor ouderen » Alarm armband

Alarm armband

SENIOREN ALARM

 • Verschillende kleuren mogelijk
 • Beschikbaar vanaf eenmalig €84.95 en €24.95 p/m
 • Persoonlijk alarmsysteem
 • Aanmelden en activering

GELEVERD MET:

 • Persoonlijk alarmsysteem
 • Oplaadstation
 • Hals Koord
 • Musketonhaakje
 • Handleiding
 • Volledig geactiveerd en klaar voor gebruik

WERKING:

 • Spreek/luister-verbinding werkt altijd, overal
 • Locatie buiten via GPS (tot 5m nauwkeurig)
 • Locatie binnen via GPS (van 5m tot 50m nauwkeurig)
 • Valdetectie
 • 24/7 Alarmmeldkamer of alarmeren naar contactpersonen

OPTIES:

 • Armband
 • Clip

Een combinatie van comfort en veiligheid: dat is onze Alarm Armband. Dit polsalarm voor ouderen is dezelfde als de Alarm Ketting, maar met het grote verschil dat deze rond de pols te dragen is. Hij is robuust en heeft een goede accuduur. Niet te veel poespas. 

Wat is een alarm armband?

Een alarm armband voor senioren is een klein apparaatje dat bedoeld is voor uw veiligheid. Het apparaatje kunt u overal met u meedragen en in geval van nood eenvoudig en betrouwbaar mee alarm slaan. Dit kan via de grote SOS-knop, maar de ingebouwde valsensor zal ook een val detecteren en een melding maken indien u onverhoopt ten val komt. Het systeem zal in geval van nood een spreek- en luisterverbinding tot stand brengen met uw  contactpersonen of onze meldkamer. Verder is ons alarm ouderen armband uitgerust met een oplaadbare accu en GPS-systeem. Dit maakt het mogelijk voor u om onbezorgd op pad te gaan. 

Hoe werkt een polsalarm voor ouderen?

Wanneer de SOS-knop wordt ingedrukt, of de valdetectie in werking wordt gezet, zal het alarm een spreek- en luisterverbinding tot stand brengen met uw contactpersonen of onze meldkamer. U kunt dan door het alarm spreken met uw naaste of onze centralist. Indien u spreekt met onze centralist zal deze eerst zorgen voor geruststelling en gelijk daarna op basis van urgentie actie ondernemen zodat hulp zo snel mogelijk ter plaatse is. Door het ingebouwde GPS-systeem in de alarm armband is het voor de meldkamer direct inzichtelijk waar u zich bevindt. Deze informatie kan vervolgens worden doorgegeven aan uw contactpersonen of de hulpverleners. 

De voordelen van ons senioren alarm armband

Iedere Alarm Armband die wij verzenden is al volledig geprogrammeerd, geactiveerd en klaar voor gebruik. Bij ontvangst hoeft u het senioren alarm armband enkel nog op te laden en vervolgens kan het in gebruik worden genomen. Elke polsband voor wordt geleverd met een handige handleiding en vergeet vooral geen test uit te voeren zodat u weet hoe het werkt in geval van nood. Het polsalarm voor ouderen is mobiel en kan overal ter wereld worden gebruikt. Beltegoed is niet nodig en er is geen vast aansluitpunt of verbinding met uw telefoon noodzakelijk: het werkt volledig autonoom. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. 

Alarm Armband met GPS-tracking

Onze senioren alarm armband is voorzien van een GPS-tracker. Dit maakt het mogelijk voor de meldkamer centralisten of uw contactpersonen om direct de locatie van een alarmmelding in te zien. Deze gegevens kunnen dan gelijk worden doorgegeven aan de hulpverleners. Ook uw eigen gekozen contactpersonen of mantelzorgers kunnen een alarm- en locatiemelding krijgen. Dit kan via de gratis Nederlandse Senioren Alarmering app. Hierin kunnen belanghebbende melding ontvangen als er wordt gealarmeerd of de huidige locatie van de Alarm Armband worden opgevraagd. Dit is handig als u incidenteel nog wel eens verdwaald.

Accuduur van 72 uur

De accuduur van de senioren alarm armband is ongeveer 72 uur. Dit is erg afhankelijk van hoe actief u bent. Ligt het senioren alarm polsband namelijk even stil dan gaat het in slaapmodus. Hierin bespaart het veel batterij. Indien u niet te veel beweegt kan het alarm wel een week meegaan op één lading. Bij veel bewegen zal het systeem ook vaker de locatie moeten updaten en dit resulteert in een kortere accuduur. Bij gemiddeld gebruik zal het systeem zo’n 72 uur meegaan. Wij adviseren echter om het apparaat iedere dag op te laden. Bijvoorbeeld tijdens het slapen op het nachtkastje naast uw bed. Zo is de accu volledig opgeladen de volgende dag en ligt hij ook nog binnen handbereik mocht er in de nacht in iets gebeuren. Als u hier een gewoonte van maakt bent u er zeker van dat de SOS armband altijd paraat is. 

Hoe nauwkeurig is de valdetectie?

De valdetectie moet worden gezien als een extra hulpmiddel in de alarm ouderen armband. De valsensor vereist een trilling te voelen voordat er een noodsignaal wordt uitgezonden. Deze trilling wordt niet bij iedere val waargenomen. Het kan zijn dat er wordt gevallen op een zachte ondergrond, zoals bijvoorbeeld een bank, bed of tapijt. Bij zo’n val kan het zijn dat de trilling niet wordt waargenomen door de alarm ouderen armband. Daarom is het belangrijk om altijd op de SOS-knop te drukken indien u ten val komt en geen melding hoort dat het valalarm is geactiveerd. 

Is het Alarm Armband ook waterdicht?

Het Alarm Armband is niet waterdicht. Het is hierom niet mogelijk om het mee te nemen onder de douche of in bad. U kunt het systeem echter wel in de buurt houden. Het polsalarm is spatwater bestendig, dus het is niet erg als er een druppeltje water op valt. Bent u op zoek naar een oplossing die wel volledig waterdicht is? Dan biedt ons Alarm Horloge uitkomst. Dit SOS armband voor ouderen is volledig waterdicht en kan ook om de pols worden gedragen. Met dit horloge kunt u, uw huidige horloge vervangen want hij komt uitgerust met helder display waarop de tijd en datum duidelijk worden aangegeven. 

Welk Veiligheidspakket past bij u?

Bij de Nederlandse Senioren Alarmering heeft u de keuze uit drie veiligheidspakketten: A, B en C. Veiligheidspakket A is bedoeld voor mensen met eigen contactpersonen of mantelzorgers. Zij krijgen de alarm- en locatiemelding en zullen u te spreken krijgen via de spreek- en luisterverbinding. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het bieden van hulp. De gratis Nederlandse Senioren Alarmering app is een goede aanvulling op dit pakket. Bij veiligheidspakketten B en C komt uw melding terecht bij onze professionele meldkamer. De meldkamer staat 24 uur per dag paraat om u van hulp te voorzien. Gediplomeerde centralisten staan u ten woord en kunnen gelijk hulpdiensten inschakelen indien noodzakelijk. Met de keuze voor veiligheidspakket C stuurt de meldkamer eventueel ook een eigen hulpverlener op locatie indien uw eigen contactpersonen niet beschikbaar zijn. Zo is hulp 100% gegarandeerd. 

Alarm Armband vs Alarm Horloge

Wij bieden twee alarmsystemen aan die u rond de pols kunt dragen. Het hier besproken senioren Alarm Armband en het Alarm Horloge. Maar welke past het beste bij u? De Alarm Armband en het Alarm Horloge hebben beide alle veiligheidsfunctionaliteiten van een alarmknop. Denk hierbij aan de spreek- en luisterverbinding, GPS-volgsysteem en mobiele werking over heel de wereld. Waar het Alarm Horloge echter in verschilt is dat deze te gebruiken is als normaal horloge. In één oogopslag kunt u de tijd en datum aflezen op het scherm. Ook bevat het Alarm Horloge geen valsensor in tegenstelling tot het senioren Alarm Armband. Wel is deze volledig waterdicht, dus de betere optie indien u hem graag om houdt tijdens het douchen of in bad gaan.