fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Personenalarmering Aanvragen

Personenalarmering Aanvragen

Welke soorten personenalarmering zijn er?

Er zijn verschillende soorten personenalarmering beschikbaar, afhankelijk van de specifieke behoeften van de gebruiker. Zo is er bijvoorbeeld een persoonlijk alarm voor ouderen dat speciaal is ontworpen voor om de nek, maar is er ook een optie voor een horloge. Alle typen personenalarmering zijn voorzien van een alarmknop die kan worden ingedrukt en kan worden geactiveerd in noodgevallen.

Al onze alarmen voor ouderen zijn mobiel. Het zijn kleine apparaatjes die kunnen worden meegenomen en die verbinding maken met het internet of een mobiel netwerk. Hierdoor kan het mobiele alarm overal worden gebruikt, zowel binnen als buiten, en is het niet afhankelijk van een vaste locatie. Dit type personenalarmering is niet alleen geschikt voor mensen die veel thuis zitten, maar ook voor ouderen die graag onderweg zijn en een veilig gevoel willen hebben.

Hoe werkt alarmopvolging?

Wanneer er wordt gekozen voor pakket B of C, en een persoonlijk alarm wordt geactiveerd, wordt er automatisch een melding gestuurd naar onze alarmcentrale. Hier werken professionele hulpverleners die direct kunnen reageren op de melding. Zij hebben de benodigde informatie over de persoon die het alarm heeft geactiveerd en kunnen snel actie ondernemen.

Er zijn verschillende manieren waarop alarmopvolging kan plaatsvinden. Zo kan er bijvoorbeeld eerst geprobeerd worden om contact op te nemen met de persoon die het alarm heeft geactiveerd, om te controleren of er daadwerkelijk sprake is van een noodsituatie. Als er geen contact kan worden gelegd, kan er worden besloten om direct hulp te sturen naar de locatie van de persoon, afhankelijk van de pakketkeuze. In het geval van een levensbedreigende situatie schakelt dat meldkamer altijd direct door met politie, ambulance of brandweer.

Wat zijn de kosten voor personenalarmering?

De kosten voor personenalarmering kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type alarm en de service die wordt geboden. U betaalt altijd eenmalige kosten voor de aanschaf van uw alarm en het starten van de dienst. Daarnaast betaalt u maandelijks een bedrag voor de diensten van het mobiele netwerk of eventueel de meldkamer.

De eenmalige kosten liggen tussen de €85,- en €130,-, afhankelijk van het type alarm waar u voor kiest. De maandelijkse kosten hangen af van het pakket. Zo betaalt u voor een basispakket, waar uw contactpersonen verantwoordelijk zijn voor de opvolging €24.95,- per maand. Voor het meest omvattende pakket waar er in geval van nood zelfs een hulpverlener aan huis komt betaalt u €39.95,-.

Wat is de beste personenalarmering?

Er is niet één specifiek alarmsysteem dat als ‘beste’ kan worden beschouwd, omdat de keuze sterk afhangt van de persoonlijke behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Zo kan een Alarm Ketting bijvoorbeeld meer aansluiten bij mensen die vaak stil zitten, waar een Alarm Horloge weer beter past bij iemand die veel onderweg is.

Het is daarom belangrijk om te kijken naar de specifieke kenmerken van de verschillende personenalarmeringssystemen en te bepalen welk systeem het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie. Overweegt u personenalarmering aan te vragen, dan is het verstandig om even goed te onderzoeken welk alarmsysteem het beste bij u past. Zo kunt u zeker zijn van een systeem dat aan uw behoeften voldoet en u een gerust gevoel geeft.

Wat krijgt u vergoed voor personenalarmering?

Personenalarmering kan een waardevolle toevoeging zijn voor mensen die zelfstandig wonen maar wel behoefte hebben aan een vorm van ondersteuning en veiligheid. Maar wat zijn de kosten en wat krijgt u vergoed voor personenalarmering?

In de meeste gevallen worden de kosten van personenalarmering niet vergoed vanuit de basisverzekering. Wel kan het zijn dat uw aanvullende verzekering een vergoeding biedt voor deze vorm van hulpverlening. Controleer daarom altijd uw polisvoorwaarden om te kijken welke vergoeding u kunt ontvangen. Daarnaast bieden sommige gemeenten en zorgverzekeraars subsidies of kortingen aan voor personenalarmering. Ook kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) als u door uw gezondheid beperkt bent in uw zelfredzaamheid.

Welke verzekering vergoed personenalarmering?

Als u overweegt om personenalarmering aan te schaffen, is het begrijpelijk dat u zich afvraagt welke verzekering hiervoor de kosten vergoedt. Helaas wordt personenalarmering niet vergoed vanuit de basisverzekering. Gelukkig bieden veel aanvullende verzekeringen wel een vergoeding voor deze vorm van hulpverlening. Het is daarom belangrijk om uw polisvoorwaarden goed door te nemen om te zien of uw aanvullende verzekering een vergoeding biedt voor personenalarmering.

We hebben alvast voor u uitgezocht hoe u in aanmerking komt voor een ouderen alarm via de zorgverzekering:

Belangrijk om te weten is dat de kosten voor de aanschaf en installatie van het alarmsysteem en eventuele maandelijkse abonnementskosten voor rekening van de gebruiker zijn. Het is dus verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken om zo een goede keuze te maken en te besparen op de kosten.

Kortom, hoewel personenalarmering niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering, zijn er verschillende opties om vergoeding te ontvangen via uw aanvullende verzekering, gemeente of zorgverzekeraar. Zorg ervoor dat u uw polisvoorwaarden goed doorneemt en vergelijk verschillende aanbieders om zo de kosten te beperken.