fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Beste GPS sleutelhanger van 2023

Beste GPS sleutelhanger van 2023

GPS sleutelhanger

Bent u opzoek naar een goede GPS sleutelhanger? Dan is dit waarschijnlijk uw geluksdag, want deze keer gaan we opzoek naar de beste GPS sleutelhanger van 2023! We zullen u vertellen waar u op moet letten bij aanschaf ervan, wat een keyfinder is en ten slotte wat het verschil tussen een variant met bluetooth en één met GPS is. Genoeg om te bespreken, dus laten we beginnen!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een GPS tracker sleutelhanger?

Wanneer u in de markt bent voor de beste GPS tracker sleutelhanger, dan zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om op te letten. 

Gebruiksgemak

Ten eerste is het gebruiksgemak en duurzaamheid belangrijk om goed op te letten. Het is het eerste dat opvalt wanneer u het toestel in handen krijgt. En het geen wat het meeste terugkomt in uw ervaring met het apparaat. Erg belangrijk dus. Dit geld dat ook voor de duurzaamheid. Aangezien het om een valalarm gaat, bevestigd aan uw sleutels, betekend dit dat het apparaat veel te voorduren krijgt. Dit maakt het des te belangrijker dat het apparaat voor lange tijd goed blijft en betrouwbaar is. Vandaar dat duurzaamheid van het apparaat niet over het hoofd moet worden gezien!

Batterijduur

Het tweede belangrijke punt is batterijduur. U wilt namelijk een apparaat dat zo lang mogelijk mee gaat, zonder het te hoeven opladen. Laden kost tijd en moeite en in het geval van een alarmknop of keyfinder, is het ook belangrijk dat u het apparaat zoveel mogelijk bij u kunt dragen. Dit maakt batterijduur tot een belangrijk punt. De meeste toestel in de markt gaan zo’n 2 tot 3 dagen mee, waaronder de Alarm Ketting!

Service

Aanvullende service is een punt dat vaak over het hoofd wordt gezien. De meeste mensen denken meestal dat met de aankoop van een GPS tracker sleutelhanger de klus is geklaard. Maar dat is onterecht! En ik ga u vertellen waarom. Het moment dat u een sleutelhanger met GPS chip heeft gekocht, is het van belang dat u de best mogelijke ervaring krijgt. Dit is vaak alleen mogelijk in combinatie met aanvullende dienst(en). Een dienst maakt bijvoorbeeld mogelijk om in contact te kunnen komen met een meldkamer ten tijden van nood. Dit is in geen enkel ander geval mogelijk bij slechts een losse aankoop, maar is wel van groot belang! Ook leveren deze extra diensten vaak levenslange garantie en goede klantenservice.

Bereik & nauwkeurigheid

Ten slotte is het bereik belangrijk. Het is zo dat bij bluetooth ontvangers (trackers) de nauwkeurigheid in sommige gevallen beter is dan bij GPS ontvangers. Dit geld in bijvoorbeeld in drukke steden met veel hoge gebouwen evenals de meeste binnenruimtes. Echter het bereik van bluetooth trackers is een stuk lager met zo’n max. 100 meter. Het is nog wel vaak mogelijk om via slimme technologie verbinding te kunnen krijgen buiten dit bereik, maar de mogelijkheden hier toe zijn als nog beperkt. Later meer uitleg over dit. Met GPS tracking is altijd en overal ter wereld u locatie te zien en deze kwaliteit blijft tot op heden alleen weggelegd voor apparaten met GPS functie(s). 

Wat is een keyfinder en wat kan je ermee?

Een keyfinder is in de letterlijke zin een apparaatje, bedoeld om uw sleutels terug te vinden. Dit kan doormiddel van GPS, maar ook met bluetooth. Over deze laatste variant leest u later meer. Maar deze term wordt ook gebruikt in de context van personenalamering. In dit geval wordt met een keyfinder een alarmknop bedoeld, die tevens te bevestigen is aan uw sleutelbos. Dit is dan ook hoe wij de term in zullen gaan gebruiken.

Werking

Een keyfinder, GPS tracker sleutelhanger, of te wel alarmknop. Is een klein apparaatje die u kunt meenemen om mee alarm te kunnen slaan in een noodsituatie. Dit kan middels de noodknop die op het apparaat zit. Vervolgens zal een mobiele verbinding tot stand worden gebracht met een meldkamer of contactpersoon. Die middels de spreek- en luisterverbinding met u kunnen praten. Door de ingebouwde GPS module is het mogelijk uw locatie in te zien. Hierdoor weet niet alleen de meldkamer of contactpersoon waar u zich bevindt, maar hierdoor is mogelijk om hulpverleners direct naar uw toe te sturen, waar zij hulp aan u kunnen verlenen. Welk in sommige gevallen levensreddend kan zijn.

Live monitoring

Deze mogelijkheid tot het inzien van uw locatie wordt mogelijk gemaakt door de ingebouwde GPS module. Deze module maakt ook live monitoring mogelijk. Hiermee kunt u live de locatie van de gebruiker volgen. Een gewenste optie bij mensen met dementie. Dit maakt het namelijk mogelijk voor zijn of haar dierbaren om mee te kunnen kijken bij de persoon in kwestie. Dus wanneer zij niet meer weten waar zij zich bevinden, of ze zijn rond aan het zwerven bij hunzelf in de omgeving, dan is het voor deze mensen mogelijk om dit te zien en vervolgens degene te kunnen helpen.

Moet ik gaan voor een GPS sleutelhanger met Bluetooth-variant of niet?

Wanneer u op zoek bent naar een GPS sleutelhanger, dan zit er verschil tussen een variant die alleen bedoeld is om uw sleutels terug te vinden, ook wel de keyfinder genoemd. Of een sleutelhanger met GPS chip die bedoeld is als alarmknop. Dit is een belangrijk verschil om aan te merken, want het verschil en de functie tussen beide is groot.

Voordelen

Een voorbeeld van een opsporingssleutelhanger zijn de Apple AirTag en de Samsung SmartTag. Beide zijn klein en handig om aan uw aan uw sleutelbos te bevestigen. Deze trackers werken doormiddel van bluetooth. De tag maakt direct verbinding met uw smartphone. Dit is het grootste voordeel, maar tevens ook het grootste nadeel. Doordat de tag direct verbinding maakt met uw toestel, is het mogelijk om ongelofelijk accuraat te zijn, ook binnenhuis! Ten minste, als er niet als nog te veel obstructie is. Hierdoor en mede door de slimme software die er aan gekoppeld is, is het mogelijk om tot de centimeter nauwkeurig uw sleutels terug te vinden.

Nadelen

Dit is allemaal heel mooi en prettig, maar een groot nadeel van deze bluetooth tags is het bereik. Dit bereik beperkt zich tot een straal van zo’n 100 meter. Dit komt doordat er direct verbinding moet kunnen worden gemaakt met het toestel. Dit maakt het lastig de tags te gebruiken voor hoe ze bedoeld zijn. Echter, is hier ook ‘n oplossing voor bedacht. De tags kunnen namelijk anoniem gebruikmaken van andere toestellen in de buurt. Dit maakt het mogelijk om als nog een locatie te kunnen doorgeven, ook als deze zich buiten de straal van uw eigen toestel bevinden. Dit is een erg mooie oplossing en voor veel toepassingen en situaties voldoende, maar als er geen toestel bij de tag(s) in de buurt is, is het dus niet mogelijk de locatie te zien. En dit betekend dat u ze ook niet meer kan terugvinden! Ook is live locatie monitoren lastig bij dit soort apparaten. Dit maakt dat de zulke tags geschikt zijn als keyfinder, maar zeker niet als alternatief voor een alarmknop.

Conclusie

In conclusie, als u opzoek bent naar een alarmknop die u ook aan uw sleutelbos kunt hangen, dan blijven er zo blijkt weinig optie over. De meeste keyfinders zijn niet geschikt als alarmknop en de meeste alarmknoppen bieden niet de uitgebreide service die gewenst is bij levensbedreigende situaties. Hiermee is te stellen dat wanneer u opzoek bent naar de beste GPS sleutelhanger van 2023, u niet verder hoeft te kijken dan naar de Alarm Ketting.