fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Het gaat de goede kant op

Het gaat de goede kant op

Terwijl we allemaal nog thuis zitten in afwachting tot het virus is verdwenen, gaan de cijfers steeds meer de goede kant op. Ondanks dat zijn we er nog niet en lijken de komende weken cruciaal te worden in hoe we de rest van het jaar gaan beleven.

Vrijwel alle cijfers zien er een stuk beter uit dan een maand geleden. Het CBS publiceerde onlangs hoopgevende cijfers met als belangrijkste data dat de oversterfte steeds minder wordt. Zo overleden er in week 18 in totaal 3300 mensen in Nederland. De week daarvoor was dat nog bijna 4000. Het aantal in week 18 ligt 5% hoger dan normaal. Dit is nog steeds niet waar we moeten zijn, maar zeker ten opzichte van een paar weken daarvoor een hele grote verbetering. Het lijkt er dan ook op dat de maatregelen goed werken.

Ook in de IC’s gaat het de goede kant op. Er liggen inmiddels meer mensen zonder het virus dan mensen met het virus op de IC’s. Ook is er genoeg capaciteit over om bij een eventuele tweede golf gelijk weer mensen op te kunnen vangen.

Ondanks dit goede nieuws blijft het belangrijk om waakzaam te blijven. Met het mooie weer gaan steeds meer mensen naar buiten wat kan resulteren in meer besmettingen. Daarnaast gaan we de komende maanden steeds meer maatregelen versoepelen wat haast zeker zal resulteren in meer besmettingen. De overheid kiest ervoor om dit toe te staan zolang de IC capaciteit het aan kan. Zorgen dat de economie weer enigszins op gang komt is voor de lange termijn (en ook de algemene volksgezondheid) ook belangrijk.

Voor ouderen betekent dit helaas dat het advies de komende maanden nog altijd blijft gelden om binnen te blijven. Pas op uzelf, en uw naasten. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem gerust contact met ons op.