fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » KPN stopt met ISDN, uw vaste alarmering werkt mogelijk niet meer

KPN stopt met ISDN, uw vaste alarmering werkt mogelijk niet meer

Vanaf vandaag is KPN begonnen met het afsluiten van bestaande ISDN aansluitingen. Dit heeft gevolgen voor vaste alarmering. Deze aansluitingen zijn bijna dertig jaar oud en maakte het mogelijk om over dezelfde lijn te internetten en te bellen.

Betere technologie, invloed op alarmering

Volgens KPN is er inmiddels veel betere technologie. Dit is niet zo gek gezien de oudheid van ISDN. KPN zegt zelf meer te willen gaan investeren in de toekomst, zoals bijvoorbeeld 5G.

Veel bedrijven maken nog gebruik van ISDN, maar nog belangrijker: veel vaste alarmsystemen aan huis ook. Deze zullen vanaf vandaag niet meer werken. Het gaat hier niet alleen om alarmsystemen ter inventaris beveiliging, maar ook persoonsalarmering. Ga dus even goed na hoe uw vaste alarmsysteem verbonden is met de buitenwacht!

U maakt gebruik van vaste alarmering?

KPN meldt zelf dat klanten die nog gebruik maken van ISDN contact kunnen opnemen voor een andere oplossing. Wij adviseren om over te stappen naar mobiele alarmering. Een mobiel alarmsysteem is niet afhankelijk van een aansluiting aan huis. Ook werkt het alarm zowel binnen als buiten.

Wij helpen u graag dit te realiseren. Onze support staat klaar om u te voorzien van advies en uw eventueel te helpen bij de overstap. Vaste alarmering is eigenlijk niet meer van deze tijd gezien de mogelijkheden dat mobiele alarmering biedt.

Geschiedenis ISDN

ISDN is inmiddels dertig jaar oud en maakte het mogelijk om zowel te internetten als bellen tegelijk. ISDN had van origine een slechte reputatie, maar het gebruik er van nam snel toe en binnen een mum van tijd waren anderhalf miljoen mensen in Nederland aangesloten. KPN heeft toegezegd ISDN een mooie plek te geven in het Telecom Museum.

Wilt u zelf meer informatie over alarmering? Neem contact met ons op en wij helpen u graag!