fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Samsung smartwatch met valdetectie

Samsung smartwatch met valdetectie

samsung smartwatch valdetectie

Samsung smartwatch met valdetectie is er voor de fitnessfanaat of voor degene die gewoon op zoek is naar een handig hulpmiddel om je gezondheid en veiligheid te verbeteren, een smartwatch kan dan een uitstekende aanvulling zijn op je technologiearsenaal. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op Samsung smartwatches met valdetectie, een functie die een revolutie teweegbrengt in de manier waarop we voor onze persoonlijke veiligheid zorgen.

Hier bekijkt uw de video!

Valdetectie: Een nieuwe functie in Samsung smartwatches

Valdetectie is een functie die automatisch detecteert wanneer de drager van het horloge valt. Deze functie is beschikbaar op zowel de Galaxy Watch 4 als de Galaxy Watch 5 (Pro). Het is een belangrijke functie voor de veiligheid, vooral voor mensen die alleen wonen of een hoger risico hebben op vallen.

Hoe werkt valdetectie?

Wanneer de Samsung smartwatch met valdetectie een harde val detecteert, wordt er een waarschuwing weergegeven en trilt het horloge. Als de drager niet reageert binnen een bepaalde tijd, stuurt het horloge automatisch een SOS-bericht naar vooraf geselecteerde contacten met de locatie van de drager.

Andere alarmfuncties op Samsung smartwatches

Naast valdetectie hebben Samsung smartwatches ook andere alarmfuncties die de veiligheid van de gebruiker kunnen verhogen. Een van deze functies is de SOS-functie, die kan worden geactiveerd door drie keer snel op de home-knop te drukken. Wanneer deze functie is geactiveerd, stuurt de smartwatch een SOS-bericht naar vooraf geselecteerde contacten met de locatie van de gebruiker. Dit lijkt erg op de werking van een alarmhorloge. Echter is het niet mogelijk om met deze smartwatches in contact te komen met een alarm centrale, waardoor directe hulp uitblijft.

Verder hebben sommige modellen ook een ingebouwde hartslagmonitor die onregelmatige hartslagen kan detecteren en de gebruiker kan waarschuwen. Dit kan vooral handig zijn voor mensen met hartproblemen.

Conclusie

Samsung heeft de veiligheid van zijn gebruikers serieus genomen met de introductie van nieuwe veiligheidsfuncties in hun smartwatches. De valdetectie is indrukwekkend en de hartslagmonitor is een mooie aanvulling voor uw gezondheid. Maar de Samsung smartwatches zijn tot op heden nog geen vervanging voor een regulier alarmhorloge. Dit omdat men geen aanspraak kan maken op aanvullende diensten en services die van levensbelang zijn in een noodsituatie. Het begin is daar, maar de oplossing nog niet.

Wilt u meer informatie over personenalarmering? Neem dan contact met ons op via 085-1304632