fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Welke soorten personenalarmering zijn er?

Welke soorten personenalarmering zijn er?

Soorten personenalarmering

Personenalarmering is een belangrijk middel om mensen, met name senioren, snel te kunnen helpen in geval van nood. Er zijn verschillende soorten persoonlijke alarmen beschikbaar voor senioren, elk met hun eigen unieke functies en voordelen. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten persoonlijke alarmen voor senioren.

We hebben ook een video gemaakt van deze blog. Handig als u liever luistert dan leest.

De klassieker

Dit is de meest traditionele vorm van een persoonlijk alarm voor senioren. Het werkt door middel van een persoonlijke alarmknop die de gebruiker moet indrukken wanneer ze hulp nodig hebben. De alarmoproep wordt vervolgens doorgegeven aan een centrale meldkamer die de juiste hulpverlening kan inzetten.

De app

Dit type persoonlijke alarm voor senioren werkt via een app op een smartphone. Het biedt de gebruiker de mogelijkheid om snel hulp te vragen door middel van een druk op de persoonlijke alarmknop. De app stuurt een melding naar de meldkamer en de hulpverleners kunnen reageren op de noodoproep.

De smartwatch

Een smartwatch is een slim horloge dat is uitgerust met verschillende functies, waaronder een persoonlijke alarmknop voor senioren. Het werkt door middel van een druk op de knop op het horloge. De oproep wordt vervolgens doorgegeven aan de meldkamer die de hulpverleners in staat stelt snel te reageren op de noodoproep.

De medische alarmknop

Dit type persoonlijk alarm is specifiek gericht op senioren met medische aandoeningen. Het stuurt een alarmoproep naar de meldkamer wanneer de gebruiker in nood verkeert, bijvoorbeeld bij een hartaanval of andere medische noodsituatie.

De tracker

Dit type persoonlijk alarm is uitgerust met GPS-tracking. Hierdoor kunnen de hulpverleners snel de locatie van de gebruiker vaststellen en daar hulp bieden. Erg handig voor wanneer een gebruiker die weleens wil dwalen.

In conclusie

De verschillende soorten persoonlijke alarmen voor senioren bieden verschillende voordelen en functies die bij de specifieke behoeften van de gebruiker aansluiten. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor de beste bescherming

Wilt u meer informatie over personenalarmering? Neem dan contact met ons op via 085-1304632