fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Alarm horloge voor senioren: prijzen en kenmerken

Alarm horloge voor senioren: prijzen en kenmerken

alarm horloge senioren

Als we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om voor onze eigen veiligheid te zorgen. Het kan gebeuren dat we onverwacht in een noodsituatie terechtkomen, zoals een val of een medisch probleem. Een alarm horloge voor senioren kan een handige oplossing zijn om in geval van nood hulp te krijgen. Maar wat zijn de kosten van een alarm horloge en welke kenmerken hebben ze? In deze blogpost gaan we hier dieper op in.

Kijkt u liever de video van deze blog? Klik dan hier beneden!

Waarom een alarm horloge voor senioren?

Een alarm horloge voor senioren is een speciaal horloge dat ontworpen is om te dienen als een alarmknop voor noodsituaties. Het is specifiek bedoeld voor senioren die zich kwetsbaar voelen en die mogelijk niet in staat zijn om in geval van nood snel hulp te krijgen. Met een alarm horloge kunnen senioren met één druk op de knop een melding sturen naar een alarmcentrale, familie of vrienden.

Prijzen van alarm horloges voor senioren

De prijzen van deze horloges variëren afhankelijk van de functies en het merk van het horloge. Over het algemeen kosten deze horloges tussen de € 50 en € 300. De duurdere horloges hebben vaak meer geavanceerde functies, zoals GPS-tracking, valdetectie en spraakherkenning. Goedkopere horloges hebben meestal minder functies, maar zijn nog steeds effectief als het gaat om noodsituaties.

Kenmerken van een alarm horloge voor senioren

Alarm horloges hebben verschillende kenmerken die belangrijk zijn om te overwegen bij het kiezen van het juiste horloge. Hieronder staan een aantal belangrijke kenmerken:

  • Alarmknop: het horloge moet een gemakkelijk toegankelijke alarmknop hebben die met één druk op de knop een melding stuurt naar de alarmcentrale of een vooraf ingestelde contactpersoon.
  • GPS-tracking: sommige horloges hebben GPS-tracking, waardoor de locatie van de persoon in geval van nood snel en nauwkeurig kan worden bepaald.
  • Valdetectie: horloges met valdetectie kunnen een melding sturen naar de alarmcentrale als de persoon valt. Dit is vooral handig voor senioren die alleen wonen.
  • Waterbestendig: het horloge moet waterbestendig zijn, zodat het gedragen kan worden tijdens het douchen of zwemmen.
  • Batterijduur: de batterijduur van het horloge is belangrijk om ervoor te zorgen dat het horloge altijd beschikbaar is in geval van nood.

Conclusie

Een alarm horloge voor senioren kan een handige oplossing zijn voor senioren die zich veiliger willen voelen in hun dagelijks leven. De prijzen van deze horloges variëren afhankelijk van de functies en het merk van het horloge, maar ze zijn over het algemeen betaalbaar. Bij het kiezen van het juiste alarm horloge voor senioren zijn belangrijke kenmerken om rekening mee te houden onder andere de alarmknop, GPS-tracking, valdetectie, waterbestendigheid en de batterijduur. Door deze factoren in overweging te nemen, kunnen senioren een alarm horloge vinden dat aan hun specifieke behoeften voldoet en hen in geval van nood kan helpen.

Wilt u meer informatie over personenalarmering? Neem dan contact met ons op via 085-1100765