fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Coronavirus (Covid-19) via livetrackers wereldwijd traceerbaar

Coronavirus (Covid-19) via livetrackers wereldwijd traceerbaar

Er zijn apps en websites gebouwd die exact traceren waar besmetting van het Coronavirus (Covid-19) het meest wordt verspreid. Dit meldt nu.nl in een artikel. Softwareontwikkelaars in China en Zuid-Korea hebben deze tools gebouwd. Burgers kunnen deze informatie gebruiken om bepaalde regio’s te mijden en hopelijk geen verdere verspreiding te veroorzaken.

De informatie kwam van de Zuid-Koreaanse overheid, die zeer gedetailleerde informatie vrij lieten over mensen die besmet waren geraakt met het Coronavirus (Covid-19). Zo werden onder meer het geslacht, de leeftijden en de regio van de personen bekend gemaakt. Ontwikkelaars hebben aan de hand van deze informatie de websites en apps ontwikkeld.

Via deze link kan een van deze websites worden ingezien. Hier kan worden ingezien of er besmette personen in de buurt zijn. Dagelijks trekt deze website al meer dan 300.000 bezoekers. Via deze link worden het aantal infecties, sterfgevallen en genezingen van het Coronavirus (Covid-19) worden bezichtigd.

In Nederland is het virus inmiddels ook geland. In Tilburg is het eerste geval ontdekt. Deze persoon heeft de afgelopen week carnaval gevierd, maar was toen volgens de GGD niet besmettelijk. Inmiddels is hij in quarantaine. Een tweede persoon met het Coronavirus (Covid-19) is inmiddels ook in quarantaine in Diemen.

Er zijn inmiddels 2600 sterfgevallen bekend en hieronder vallen veel ouderen en senioren. Deze doelgroep blijkt minder goed bestand tegen de gevolgen van het virus.

De GGD roept iedereen op die tekenen krijgt van de symptomen zich direct te melden.

Bron: Nu.nl

Wij van Nederlandse Senioren Alarmering waarschuwen graag alle belanghebbende rond ons doelgroep. Voor meer informatie over ons alarmsysteem nodigen wij u uit om een kijkje te nemen op onze productpagina