fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Een eenvoudige oplossing

Een eenvoudige oplossing

Een persoonlijk alarmsysteem: hoe makkelijk wil je het hebben in deze digitale wereld. Een wereld waar wij van alles zelf kunnen maken met nieuwe 3D printers, van kleding tot voedsel. Een simpel alarmsysteem voor om de hals, met een simkaart, gps ontvanger en het werkt in heel Nederland. Sterker nog, in heel de wereld.

Toch hoor je regelmatig nare verhalen. Bijvoorbeeld iemand die vermist is, of een overleden persoon die na lange tijd in huis wordt gevonden. Hier lopen toch de rillingen van over je rug? Laten we met z’n allen er voor zorgen dat we steeds minder van dit soort verhalen lezen of horen op het nieuws.

Wij zijn al langere tijd gespecialiseerd in persoonlijke alarmering. Ons persoonlijk alarmsysteem is voor om de hals, waar zelf heen gebeld kan worden, al is het maar 10 seconden om even te vragen hoe het gaat me de persoon in kwestie. Even een kort gesprek van: “hey, Mam, hoe gaat het met je? Goed geslapen vannacht? Ja? Oké nou tot morgen weer”. Zoals ik al zei: hoe simpel wil je het hebben. Als er naar het alarmsysteem toe wordt gebeld, dan neemt hij ook nog eens vanzelf op. Dus geen gedoe met knopjes indrukken, of andere zaken. Gewoon envoudig, iedereen kan het ermee overweg.

Wij horen wel eens mooie verhalen aan de telefoon. Zo kregen we ongeveer 2 weken geleden iemand aan de lijn die een hartinfarct kreeg, maar dankzij ons systeem binnen vijftien minuten in het ziekenhuis lag. Zulke verhalen laten ons weer even inzien waarom we dit doen.

Hebt u er zelf wel eens over nagedacht hoe dat er later aan toe gaat als u zelf wat ouder bent?. Uit onderzoek is gebleken dat op tijd daar over nadenken helpt om langer thuis en zelfstandig te blijven wonen. Ook het zo lang mogelijk zelf de regie houden over uw eigen leven zorgt ervoor dat u langer zelfstandig kunt blijven wonen. En laten we eerlijk zijn: in uw eigen huis wonen is toch het allerfijnst. Dit is waarschijnlijk een huis waar u lief en leed heeft gedeeld, waar u al heel lang woont of juist heel kort, maar waarin u wel de rest van uw leven zou willen blijven. Het is echt waar wat men zegt: “eigen haard is goud waard“.

Wij weten natuurlijk niet hoe oud u bent als u dit nu leest, maar ik hoop dat ik u hiermee toch een klein stukje geholpen heb. Misschien zijn er keuzes die u al te lang heeft uitgesteld, of kunt u eens wat meer gaan nadenken over de situatie waarin wellicht uw moeder, vader of andere familie zich bevind. Wellicht is het te voorbarig voor u, maar denk er in ieder geval eens over na. Mocht u eens een praatje willen maken daarover kunt u altijd contact met ons opnemen.