fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Nederlandse Senioren Alarmering

Nederlandse Senioren Alarmering

Goedendag,

 

Hier weer even een berichtje vanuit de Nederlandse Senioren Alarmering. Wellicht heeft u nog niet eerder van ons gehoord, maar wij zijn een bedrijf die veiligheid voor senioren hoog in het vaandel hebben staan. Heeft u wel eens nagedacht over een alarmsysteem voor binnen en buiten? Niet? Dan zou u ons altijd even kunnen bellen voor een goed gesprek.

 

Het spreekwoord ‘als het kalf verdronken is, dempt men de put’ is bij ons bijna dagelijks toepasselijk. Wij maken vaak mee dat er eerst wat moet gebeuren, voordat er wordt nagedacht over een stuk veiligheid. In combinatie met een GPS zender kan de alarm meldkamer altijd volgen waar u bent, zowel in binnen- als buitenland. De alarm meldkamer zit standaard in ons pakket B, maar er is ook een mogelijkheid om voor ons pakket A te kiezen. Hierbij worden direct uw contactpersonen in de druppel geprogrammeerd. Als u dan op de knop zou drukken, gaat het mobiele alarmsysteem direct contact maken met uw naasten. Dit kunnen familie leden zijn, vrienden, mantelzorgers maar ook uw buurman of buurvrouw. Als er iemand dicht bij u woont, is het wel verstandig om contactpersonen op te geven met een sleutel, zodat zij gewoon bij u naar binnen kunnen in geval van nood.

 

Een tijd geleden kregen wij een melding vanuit de meldkamer. Het ging over een klant van ons die een alarm systeem om haar nek had hangen. Deze mevrouw voelde zich echt niet goed, en binnen 5 minuten waren de ambulance broeders bij haar binnen omdat mevrouw de SOS knop had ingedrukt. Binnen een kwartier lag deze mevrouw op de hart bewaking in het ziekenhuis.

 

Deze mevrouw belde ons drie weken later op, om ons te bedanken voor de snelle hulp. Deze mevrouw bleek een infarct te hebben gehad en dankzij ons alarm systeem lag ze heel snel in het ziekenhuis.

 

We hebben ook een keer een melding gekregen van een klant die was gevallen, en niet meer overeind kwam. Deze mevrouw heeft op de alarm knop gedrukt, maar had verder ook geen contactpersonen. De alarm meldkamer heeft daarop de politie ingeschakeld en die hebben mevrouw overeind geholpen. De meldkamer heeft ook gezegd tegen deze mevrouw, dat als er toch nog iets anders aan de hand bleek te zijn, ze gewoon nog een keer op de knop kon drukken en dan had de meldkamer een ambulance gestuurd.

 

Heel soms lees je in de krant of hoor je op het nieuws dat er iemand na een tijd gevonden wordt, dat er iemand gevallen is en niet meer overeind kan komen, en ook verder niks heeft om alarm te kunnen slaan. Dit soort dingen gaan ons altijd aan het hart en wij proberen ons daar heel hard voor in te zetten om er voor te zorgen dat dit niet meer gebeurt.

 

Zoals u kunt zien, is dit de reden waarom wij zo hard ons best doen om te zorgen dat er heel veel mensen van ons horen, en om er voor te zorgen dat de verhalen in de krant en op het nieuws steeds minder naar voren komen.

 

Mocht u toch bij u zelf denken “ik wil wel eens een goed gesprek hebben, en wat meer informatie” bel ons dan gewoon eens op. Informatie kost niks en wie weet heeft u op een dag ook wel een alarm systeem van ons voor uw veiligheid.

 

Voor meer inspiratie omtrent hulpmiddelen voor senioren raden wij u aan een kijkje te nemen op deze website.