fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Hoe een alarmbel ouderen kan helpen in noodsituaties

Hoe een alarmbel ouderen kan helpen in noodsituaties

alarmbel ouderen kan helpen

Een alarmbel is een handig hulpmiddel voor ouderen die zich in een noodsituatie bevinden. Het kan hen helpen om snel hulp te krijgen als ze zichzelf niet in staat voelen om te bellen of om hulp te vragen. Maar wat doet een alarmbel precies en hoe werkt het? Wij vertellen je hoe een alarmbel ouderen kan helpen.

Wat is een alarmbel?

Een alarmbel is een klein apparaatje dat ouderen om hun hals kunnen dragen of op een handig plekje in huis kunnen leggen. Als de oudere in een noodsituatie terechtkomt, kan hij of zij op de knop van de alarmbel drukken. Dit stuurt een signaal naar een meldkamer die dag en nacht bemand is. De medewerkers van de meldkamer nemen vervolgens contact op met de oudere om te vragen wat er aan de hand is en of ze hulp nodig hebben. Als dat het geval is, kunnen ze de hulpdiensten oproepen.

Hoe kan een alarmbel helpen?

Een alarmbel kan ouderen in allerlei noodsituaties helpen. Bijvoorbeeld als ze zijn gevallen en niet op eigen kracht overeind kunnen komen, als ze acute pijn hebben of als ze zichzelf niet in staat voelen om de deur open te doen voor hulp. Maar ook als er brand uitbreekt in huis of als de oudere zich bedreigd voelt, kan een alarmbel uitkomst bieden.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een alarmbel?

Er zijn allerlei verschillende alarmbellen op de markt. Bij het kiezen van een alarmbel is het belangrijk om te kijken naar de bereikbaarheid van de meldkamer, de reactietijd van de meldkamer en de kosten van het abonnement. Ook is het verstandig om te kijken of de alarmbel gemakkelijk te gebruiken is en of het apparaatje waterdicht is.

Conclusie

Een alarmbel is een handig hulpmiddel voor ouderen die zich in een noodsituatie bevinden. Het kan hen helpen om snel hulp te krijgen als ze zichzelf niet in staat voelen om te bellen of om hulp te vragen. Door goed te kijken naar de bereikbaarheid van de meldkamer, de reactietijd en de kosten, kan een oudere een geschikte alarmbel kiezen die bij hem of haar past.

Wilt u meer informatie over persoonlijke alarmsystemen? Neem dan contact met ons op via 085-1304632