fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Blijf onafhankelijk met alarmbel voor ouderen

Blijf onafhankelijk met alarmbel voor ouderen

Blijf onafhankelijk met alarmbel voor ouderen

Een alarmbel voor ouderen kan een belangrijk hulpmiddel zijn om onafhankelijk te blijven in het dagelijks leven. De bel geeft de oudere de mogelijkheid om snel hulp te vragen in geval van een noodsituatie, zoals een val of medische nood. Zo kan de oudere snel geholpen worden en hoeft hij of zij niet te wachten tot iemand thuis is of naar een telefoon te zoeken.

Waarom is een alarmbel voor ouderen nuttig?

 • Een alarmbel voor ouderen geeft de oudere het gevoel van veiligheid en zelfstandigheid. De oudere kan blijven wonen in zijn of haar eigen huis en hoeft niet te verhuizen naar een verzorgingstehuis of verpleeghuis.
 • Een alarmbel voor ouderen kan ook nuttig zijn voor de familie en vrienden van de oudere. Zij kunnen gerust zijn dat de oudere snel geholpen kan worden als dat nodig is.
 • Een alarmbel voor ouderen is een goedkope manier om hulp te krijgen. In plaats van een fulltime verzorger in te huren, kan de oudere gebruik maken van een alarmbel wanneer dat nodig is.

Hoe werkt een alarmbel voor ouderen?

Een alarmbel voor ouderen werkt doorgaans op de volgende manier:

 • De oudere draagt een knop of armband met een alarmknop. Als de oudere in nood is, drukt hij of zij op de knop om hulp te vragen.
 • De alarmknop is verbonden met een centrale meldkamer via een draadloze verbinding. Als de oudere de knop indrukt, gaat er een seintje naar de meldkamer.
 • De meldkamer ontvangt het seintje en stuurt direct hulp. Dit kan een verzorger zijn, of in sommige gevallen ook de hulpdiensten zoals de politie of ambulance.

Hoe kies ik een goede alarmbel voor ouderen?

Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een alarmbel voor ouderen:

 • Zoek een alarmbel met een betrouwbare verbinding. Kies voor een alarmbel met een goede draadloze verbinding, zodat de melding altijd doorkomt.
 • Kijk of de alarmbel makkelijk te gebruiken is. Zorg dat de knop of armband makkelijk te bedienen is voor de oudere en dat deze duidelijk aangeeft dat hulp gevraagd wordt.
 • Controleer of de alarmbel gebruiksvriendelijk is voor de oudere. Zorg ervoor dat de knop niet te klein is, of dat de oudere hem niet per ongeluk uit kan zetten.
 • Bekijk of de alarmbel aansluit bij de wensen van de oudere. Sommige mensen willen bijvoorbeeld liever een armband dragen, terwijl anderen liever een knop dragen. Kies wat het beste bij de oudere past.
 • Vergelijk verschillende aanbieders en bekijk wat het beste bij je budget past. Sommige aanbieders bieden bijvoorbeeld een abonnement aan, terwijl anderen eenmalig betalen vragen. Kies wat het beste bij je financiële situatie past.

In samenvatting

Een alarmbel voor ouderen kan een belangrijk hulpmiddel zijn om onafhankelijk te blijven in het dagelijks leven. Het geeft de oudere de mogelijkheid om snel hulp te vragen in geval van een noodsituatie en biedt de familie en vrienden geruststelling dat de oudere snel geholpen kan worden. Bij het kiezen van een alarmbel is het belangrijk om te kijken naar de betrouwbaarheid van de verbinding, gebruiksvriendelijkheid en aansluiting bij de wensen van de oudere, en het financiële aspect. Zo kan een alarmbel voor ouderen helpen om onafhankelijk te blijven en gerust te zijn in het dagelijks leven.

Wilt u meer informatie over persoonlijke alarmsystemen? Neem dan contact met ons op via 085-1304632