fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Personen alarmering ouderen: Hoe regel je dit?

Personen alarmering ouderen: Hoe regel je dit?

personen alarmering ouderen

Personen alarmering voor ouderen is een belangrijk hulpmiddel voor hen die zich thuis onveilig voelen of snel hulp nodig hebben. In dit artikel bespreken we hoe je een persoonlijk alarm voor senioren regelt en manieren hoe je dit vergoed kunt krijgen.

Waarom is personen alarmering voor ouderen belangrijk?

Een persoonlijk alarm voor senioren biedt snelle hulp in noodsituaties en geeft daardoor een veiliger gevoel in eigen huis. Ook is het vaak mogelijk om contact op te nemen met dierbaren door de intercomfunctie die in veel van deze alarmbellen is ingebouwd. Het alarm is makkelijk te bedienen en altijd binnen handbereik dankzij de verscheiden productopties en configuraties.

Hoe regel je personen alarmering voor ouderen?

Er zijn verschillende aanbieders van persoonlijke alarmen voor senioren. Zoals deze hier. Je kunt online onderzoek doen naar de verschillende opties en vergelijken of je het alarm kunt huren of kopen. Het is belangrijk om te kijken naar de dekking van het alarm, de responstijd en de kosten.

Hoe krijg je personen alarmering voor ouderen vergoed?

In sommige gevallen wordt het persoonlijk alarm voor senioren vergoed door de zorgverzekeraar. Dit is vaak het geval als er een medische grondslag is. Het is aan te raden om je zorgverzekeraar te raadplegen. Vaak is dit geval is een verwijzing van een(huis)arts of een verpleegkundige nodig.

Sommige gemeenten bieden ook ondersteuning bij het aanschaffen van een persoonlijk alarm voor senioren. Hier liggen sociale redenen ter grondslag. Zoals wanneer je een gevoel van onveiligheid thuis ervaart en geen mensen in de buurt hebt die je kunnen waarschuwen.

Conclusie

Een persoonlijk alarm voor senioren is een nuttige investering voor hen die zich onveilig voelen of mogelijk snel hulp nodig hebben wegens medische redenen. Door onderzoek te doen naar de verschillende opties en te vragen of het vergoed wordt, kun je er zeker van zijn dat je een geschikt en betaalbaar persoonlijk alarm regelt.

Wilt u meer informatie over personenalarmering? Neem dan contact met ons op via 085-1304632