fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Personenalarmering voor thuiszorg

Personenalarmering voor thuiszorg

personenalarmering thuiszorg

Als we ouder worden, kan het een uitdaging zijn om zelfstandig te wonen. Het is echter ook begrijpelijk dat we zo lang mogelijk in onze eigen vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Personenalarmering voor thuiszorg kan daarbij een essentiële rol spelen, omdat het de veiligheid en gemoedsrust van zowel de zorgvrager als de zorgverlener vergroot. In deze blog bespreken we wat personenalarmering voor thuiszorg is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Kijkt u liever de video?

Wat is personenalarmering voor thuiszorg?

Personenalarmering voor thuiszorg is een systeem dat mensen in staat stelt om in geval van nood onmiddellijk hulp te krijgen. Het bestaat uit een alarmknop die op het lichaam of in de buurt wordt gedragen en een alarmcentrale die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is. Wanneer de knop wordt ingedrukt, wordt er direct contact gemaakt met de alarmcentrale en kan er hulp worden gestuurd.

Hoe het werkt

Dit werkt op een eenvoudige manier. De zorgvrager draagt een alarmknop bij zich en als er een noodsituatie optreedt, drukt hij of zij op de knop. Het alarmsysteem maakt vervolgens direct contact met de alarmcentrale. De medewerker van de alarmcentrale beoordeelt de situatie en kan indien nodig contact opnemen met een familielid, vriend of de professionele zorgverlener. Ook kan de alarmcentrale hulp inschakelen, zoals een ambulance of de brandweer.

Voordelen van personenalarmering voor thuiszorg

Personenalarmering voor thuiszorg heeft diverse voordelen voor zowel de zorgvrager als de zorgverlener. De belangrijkste voordelen zijn:

Veiligheid: Het verhoogt de veiligheid van de zorgvrager, omdat er direct hulp beschikbaar is in geval van nood. Dit vermindert het risico op ongevallen en zorgt voor gemoedsrust.

Onafhankelijkheid: Personenalarmering voor thuiszorg geeft zorgvragers de mogelijkheid om langer zelfstandig te wonen. Dit vergroot de zelfstandigheid en het gevoel van eigenwaarde.

Kostenbesparend: Dit omdat het de behoefte aan constante professionele zorg kan verminderen. Dit kan vooral voordelig zijn voor mensen met een laag inkomen.

Conclusie

Personenalarmering voor thuiszorg kan een belangrijke rol spelen in het vergroten van de veiligheid en gemoedsrust van zowel de zorgvrager als de zorgverlener. Het systeem is eenvoudig te gebruiken en kan op verschillende manieren worden geactiveerd. Het kan zorgvragers helpen om langer zelfstandig te wonen en kan kostenbesparend zijn

Wilt u meer informatie over personenalarmering? Neem dan contact met ons op via 085-1304632