fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Thuis alarm voor ouderen

Thuis alarm voor ouderen

thuis alarm ouderen

Het is een feit dat ouderen vaak meer risico lopen op ongelukken in huis. Een thuis alarm voor ouderen kan dan een uitkomst bieden. Deze systemen, vaak in de vorm van een alarmknop, bieden een extra laag veiligheid en zekerheid voor senioren die zelfstandig wonen. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen en werking van deze alarmknoppen.

Kijkt u liever de video, klik dan hier beneden. Ook fijn om te beluisteren terwijl u leest.

https://youtu.be/eja71Cgz9ac

Wat is een Thuis Alarm voor Ouderen?

Dit is een systeem dat senioren in staat stelt om snel hulp in te roepen in geval van nood. Het meest voorkomende type is de alarmknop. Deze knop kan bijvoorbeeld aan een ketting om de nek worden gedragen, of als een horloge om de pols. Bij een noodsituatie kan de oudere op de knop drukken en wordt er direct contact gemaakt met een meldkamer of een vooraf ingesteld contactpersoon.

Hoe Werkt een Alarmknop?

De alarmknop is een eenvoudig te gebruiken apparaat. In geval van nood drukt de oudere op de knop. Dit signaal wordt vervolgens doorgegeven aan de meldkamer of een contactpersoon. De meldkamer kan in geval van een levensbedreigende situatie direct de hulpdiensten inschakelen.

Voordelen van een Thuis Alarm voor Ouderen

Een thuis alarm voor ouderen biedt verschillende voordelen. Allereerst geeft het senioren de mogelijkheid om langer zelfstandig te blijven wonen. Daarnaast biedt het een gevoel van veiligheid, zowel voor de oudere zelf als voor hun familie en vrienden. Het weten dat er in geval van nood snel hulp kan worden ingeschakeld, kan veel rust geven.

Kosten van een Thuis Alarm voor Ouderen

De kosten voor een thuis alarm kunnen variëren. Dit hangt af van het type systeem dat je kiest en of er een abonnement bij een meldkamer is inbegrepen. Het is belangrijk om goed te kijken naar wat bij jouw situatie past en wat je nodig hebt.

Conclusie

Een thuis alarm voor ouderen kan een waardevolle toevoeging zijn voor senioren die zelfstandig wonen. Het biedt een gevoel van veiligheid en stelt ouderen in staat om snel hulp in te roepen in geval van nood. Het is een investering in de kwaliteit van leven en het welzijn van ouderen.

Wilt u meer informatie over persoonlijke alarmsystemen? Neem dan contact met ons op via 085-1304632