fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Valdetectie en personenalarmering: hoe werkt het?

Valdetectie en personenalarmering: hoe werkt het?

senioren alarm met valdetectie

Senioren en ouderen lopen vaak een hoger risico om te vallen, en dit kan leiden tot ernstige verwondingen en langdurige gezondheidsproblemen. Een senioren alarm met valdetectie kan daarom een belangrijke investering zijn voor zowel ouderen als hun verzorgers. In deze blog zullen we uitleggen hoe valdetectie en personenalarmering werkt, en hoe het kan helpen om senioren veilig en zelfstandig te houden.

Kijkt u liever de video? Klik dan hieronder!

Wat is een senioren alarm met valdetectie?

Een senioren alarm met valdetectie is een apparaatje dat ouderen helpt om snel hulp te krijgen als ze vallen of andere medische problemen hebben. Dit apparaat wordt ook wel alarmknop genoemd. Het bestaat meestal uit een armband of een hanger die u draagt, en als u valt of een ander probleem hebt, dan kunt u op de noodknop drukken om het alarm te activeren. Vervolgens wordt u in contact gebracht met een eigen gekozen contactpersoon. Of in andere gevallen met een alarm meldkamer.

Hoe werkt valdetectie?

Valdetectie is een functie die is ontworpen om automatisch een alarm te activeren als men valt. Het apparaat gebruikt sensoren om de beweging van de gebruiker te meten. Als de sensoren detecteren dat u gevallen bent, dan stuurt het apparaat automatisch een alarm naar de zorgcentrale of contactpersoon. Dit is handig voor ouderen die niet (meer) in staat zijn om op de noodknop te drukken.

Hoe werkt personenalarmering?

Als een senior zich niet goed voelt of andere medische problemen heeft, dan kan hij of zij op een noodknop drukken en een alarm activeren. Het apparaat stuurt dan een melding naar de zorgcentrale of contactpersoon, zoals een mantelzorger. Hierdoor kan er snel hulp worden geboden. Valdetectie staat in het verlengde hiervan. Dit omdat valdetectie ervoor zorgt dat personenalarmering beter werkt. Want in plaats van alleen te kunnen alarmering wanneer u op de noodknop drukt, heeft u met valdetectie extra bescherming doordat met deze functionaliteit er ook wordt gealarmeerd wanneer u ‘n harde val maakt. Zodoende kan een alarmknop met valdetectie in meer gevallen bescherming bieden, dan een alarmknop met alleen een noodknop.

Waarom is een senioren alarm met valdetectie belangrijk?

Een senioren alarm met valdetectie is belangrijk omdat het ouderen kan helpen om veilig en zelfstandig te blijven. Als u valt of een ander medisch probleem heeft, dan kan het tijdig oproepen van hulp het verschil maken tussen volledig herstel en blijvende complicaties. Bovendien kan een senioren alarm met valdetectie ook voor rust zorgen bij vrienden en familie, omdat ze weten dat er snel hulp kan worden geboden als dat nodig is.

Conclusie

Een senioren alarm met valdetectie is een belangrijke investering voor ouderen en hun verzorgers. Het kan helpen om ouderen veilig en zelfstandig te houden, terwijl het ook familieleden en vrienden rust biedt. Door gebruik te maken van valdetectie en personenalarmering, kan een senioren alarm snel hulp bieden bij noodsituaties en medische problemen. Het is belangrijk om te investeren in een betrouwbaar en kwalitatief alarm, zodat u altijd kunt rekenen op snelle en effectieve hulp.

Wilt u meer informatie over persoonlijke alarmsystemen? Neem dan contact met ons op via 085-1304632