fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Valdetectie Apple Watch: Van Levensbelang

Valdetectie Apple Watch: Van Levensbelang

valdetectie apple watch

Introductie

De Apple Watch is niet alleen een stijlvol accessoire, maar ook een krachtig hulpmiddel dat kan bijdragen aan uw veiligheid. Een van de meest opmerkelijke functies is de valdetectie. In deze blogpost leggen we uit hoe je de valdetectie op een Apple Watch aanzet en hoe deze functie kan dienen als een virtuele alarmknop.

Wat is Valdetectie?

Valdetectie is een functie die beschikbaar is op de Apple Watch Series 4 en later, inclusief de Apple Watch SE. Deze functie detecteert wanneer de drager een harde val maakt. Bij detectie van een val, voelt de drager een tikje op de pols en krijgt een waarschuwing met twee opties: ‘Ik ben OK’ of ‘Ik wil de hulpdiensten inschakelen’. Als de drager niet reageert na het ontvangen van de waarschuwing, neemt de Apple Watch automatisch contact op met de hulpdiensten.

Hoe Zet Je Valdetectie Aan op Je Apple Watch?

Het aanzetten van de valdetectie op je Apple Watch is eenvoudig en snel. Volg gewoon de volgende stappen:

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Ga naar ‘SOS-noodmelding’.
  3. Zet de schakelaar achter valdetectie aan.
  4. Kies voor ‘Altijd ingeschakeld’ of ‘Ingeschakeld bij work-outs’.

Voor fysiek actieve gebruikers adviseert Apple om ‘Ingeschakeld bij work-outs’ te selecteren om onnodige valse detecties te verminderen.

De Apple Watch als Alarmknop

De valdetectie maakt het mogelijk om het horloge te gebruiken als een soort alarmknop of alarmhorloge. In geval van een val kan de Apple Watch automatisch een noodoproep doen naar de hulpdiensten en jouw locatie doorgeven. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor ouderen, mensen die alleen wonen, of mensen die activiteiten uitvoeren waarbij er een risico op vallen bestaat.

Conclusie

De valdetectie functie van de Apple Watch is een krachtig hulpmiddel dat in noodsituaties levens kan redden. Het is eenvoudig in te stellen en kan dienen als een virtuele alarmknop, waardoor het een waardevolle functie is voor de veiligheid van de drager.

Wilt u meer informatie over personenalarmering? Neem dan contact met ons op via 085-1304632