fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Valdetectie iPhone: Een levensreddende functie

Valdetectie iPhone: Een levensreddende functie

valdetectie iphone

Wat is Valdetectie?

Valdetectie is een innovatieve functie die beschikbaar is op de nieuwere modellen van de iPhone en Apple Watch. Deze functie detecteert wanneer de gebruiker een harde val maakt en kan automatisch hulpdiensten bellen als de gebruiker na de val niet meer beweegt. Dit maakt de iPhone en Apple Watch tot een soort draagbare alarmknop of alarmhorloge.

Hoe Werkt Valdetectie op de iPhone?

De valdetectie functie op de iPhone en Apple Watch werkt door middel van sensoren die plotselinge pieken in G-kracht kunnen registreren, zoals die kunnen optreden bij een val. Als de sensoren een dergelijke piek detecteren, wordt er een melding op het scherm van de iPhone of Apple Watch weergegeven. Als de gebruiker binnen een minuut na de val niet reageert op deze melding, wordt er automatisch een noodoproep naar de hulpdiensten gedaan.

Valdetectie en SOS-Noodmelding

De valdetectie functie op de iPhone en Apple Watch is vergelijkbaar met de SOS-noodmelding functie. Beide functies zijn ontworpen om in noodsituaties automatisch hulpdiensten te bellen. Echter, terwijl de SOS-noodmelding functie handmatig moet worden geactiveerd door de gebruiker, wordt de valdetectie functie automatisch geactiveerd wanneer de sensoren een harde val detecteren.

Hoe Schakel je Valdetectie in op je iPhone?

Om dit te kunnen doen, moet je de volgende stappen volgen:

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Ga naar ‘SOS-noodmelding’.
  3. Zet de schakelaar achter valdetectie aan.
  4. Kies voor ‘Altijd ingeschakeld’ of ‘Ingeschakeld bij work-outs’.

Valdetectie: Een Nieuwe Generatie Alarmknoppen en Alarmhorloges

De valdetectie functie op de iPhone en Apple Watch brengt de functionaliteit van traditionele alarmknoppen en alarmhorloges naar een nieuw niveau. Met deze functie kunnen gebruikers erop vertrouwen dat ze in noodsituaties snel hulp kunnen krijgen, zelfs als ze niet in staat zijn om zelf een noodoproep te doen. Dit maakt de iPhone en Apple Watch tot een waardevolle tool voor iedereen die extra zekerheid wil hebben in geval van een ongeluk.

Wilt u meer informatie over personenalarmering? Neem dan contact met ons op via 085-1304632