fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Hoe een Alarmbel voor ouderen vrijheid geeft

Hoe een Alarmbel voor ouderen vrijheid geeft

Alarmbel voor ouderen vrijheid

Wat is een Alarmbel?

Een alarmbel is een klein apparaatje dat ouderen kan helpen om snel hulp te krijgen in noodsituaties. Het apparaatje is vaak voorzien van een noodknop die de oudere kan indrukken als ze hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld als ze zijn gevallen of als ze zich niet goed voelen.

Hierbij een uitleg voor degenen die liever een video bekijken:

Hoe werkt een alarmbel voor ouderen?

Een alarmbel werkt doormiddel van een noodknop die ingedrukt kan worden, in een moment dat de gebruiker dit nodig acht. Dit kan zijn wanneer iemand zich onwel voelt, maar ook als iemand zich onveilig voelt. Ook zijn vaak alarmbellen, ook wel alarmknoppen, uitgevoerd met valdetectie. Dit maakt dat er in een geval van een harde val, ook een noodsignaal wordt verzonden.

Zo’n noodsignaal komt uiteindelijk terecht bij een door u aangewezen contactpersoon, of gaat rechtstreeks door naar een alarm meldkamer. In het laatste geval wordt degene die de noodknop heeft ingedrukt, ondersteund door centralisten die zullen inschatten hoe nijpend de situatie is, en zullen in het slechtste geval hulpdiensten inschakelen, om u van hulp te voorzien.

Waarom is een alarmbel belangrijk voor ouderen?

Een alarmbel kan veel waarde bieden voor ouderen mensen en hun familie. Dit komt doordat wanneer een ouder persoon uitgerust is met een alarmknop, er altijd mogelijkheden zijn voor diegene om alarm te kunnen slaan. Dit betekend dat de persoon in kwestie met meer gemak zelfstandig thuis kan blijven wonen. Ook is het voor de familie fijn om te weten dat er een middel beschikbaar is, die ervoor kan zorgen dat hij of zij altijd aanspraak kan maken op acute hulp.

Hoe geeft een alarmbel vrijheid aan ouderen?

Een alarmbel zorgt er niet alleen voor dat ouderen makkelijker zelfstandig kunnen wonen. Een alarmbel zorgt er ook voor dat ouderen met meer vertrouwen buitenhuis kunnen. Dit komt doordat de meeste alarmknoppen zijn uitgerust met GPS-tracking en oplaadbare batterij. Hierdoor is het mogelijk om in een noodsituatie ook buitenhuis te kunnen alarmeren, en is het voor de contactpersonen en mogelijke hulpverleners zichtbaar waar diegene zich op dat moment bevindt.

In samenvatting biedt een alarmbel een geruststellend gevoel voor ouderen en familie en geeft het hen de vrijheid om zelfstandig te blijven wonen. Het is een eenvoudige en effectieve manier om snel hulp te krijgen als dat nodig is, wat de zelfstandigheid en zelfvertrouwen van ouderen kan vergroten.