fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Hoe regel je een persoonlijk alarm via CZ?

Hoe regel je een persoonlijk alarm via CZ?

persoonlijk alarm cz

Een persoonlijk alarm kan een belangrijk hulpmiddel zijn voor mensen die zich kwetsbaar voelen of die extra ondersteuning nodig hebben in noodgevallen. CZ zorgverzekering biedt een persoonlijk alarm aan als onderdeel van hun aanvullende verzekeringen. In deze blog leggen we uit hoe u een persoonlijk alarm kunt regelen via CZ zorgverzekering.

Kijkt u liever de video?

Stap 1: Controleer je dekking

Voordat je een persoonlijk alarm aanvraagt, is het belangrijk om te controleren of u hiervoor gedekt bent, door uw aanvullende verzekering. Het persoonlijk alarm is opgenomen in de CZ Zorg-op-maat module Extra, en de CZ Plus module. Als je niet zeker weet welke module u heeft, kun je dit vinden op je polisblad of via de website van CZ.

Stap 2: Kies je persoonlijk alarm

CZ vergoed verschillende soorten persoonsalarmering. U heeft zo de keus uit bijvoorbeeld een alarmketting, of eentje voor rond de pols. Maar ook een alarmknop, met clip voor aan de riem is mogelijk. Ten slotte is er ook de keus voor een slimhorloge. Elk type alarm heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te kiezen welk type het beste bij u past.

Stap 3: Vraag je persoonlijk alarm aan

Als je hebt bepaald welk type persoonlijk alarm je wilt, kun je deze aanvragen via de website van CZ. Je hebt hiervoor je polisnummer nodig en je persoonlijke gegevens. CZ zal het persoonlijk alarm dan naar je opsturen.

Stap 4: Activeer je persoonlijk alarm

Zodra u uw persoonlijk alarm hebt ontvangen, moet u deze activeren. Dit kunt u doen door het alarm te registreren op de website van CZ. Hier kunt u ook aangeven wie er gebeld moeten worden in geval van nood. Zorg ervoor dat u het alarm altijd bij u draagt en dat het goed werkt.

Conclusie

Een persoonlijk alarm kan een belangrijke ondersteuning bieden voor mensen die extra zorg nodig hebben. CZ zorgverzekering biedt persoonlijke alarmen aan als onderdeel van hun aanvullende verzekeringen. Door te controleren welke dekking u heeft, het kiezen van het juiste type alarm en het aanvragen en activeren van het alarm kunt u ervoor zorgen dat u extra ondersteuning hebt in noodgevallen.

Wilt u meer informatie over persoonlijke alarmsystemen? Neem dan contact met ons op via 085-1304632