fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Personenalarmering VGZ – hoe regel je dit

Personenalarmering VGZ – hoe regel je dit

vgz personenalarmering

Een persoonlijk alarm kan een uitkomst bieden voor mensen die zich zorgen maken over hun veiligheid of zelfredzaamheid. Het stelt gebruikers in staat om in geval van nood snel hulp in te schakelen. Als VGZ-verzekerde kun je ook profiteren van deze service. Hieronder lees je hoe je het regelt.

Kijkt u liever de video?

Stap 1: Controleer of je in aanmerking komt voor een personenalarmering

VGZ biedt personenalarmering aan voor mensen die ouder zijn dan 65 jaar, mensen met een beperking of chronische ziekte en mensen met een verhoogd risico op een val. Het kan zijn dat je alleen in aanmerking komt als je aan bepaalde criteria voldoet. Controleer dus eerst of je in aanmerking komt.

Stap 2: Kies een persoonlijk alarm

Er zijn verschillende soorten persoonlijke alarmen beschikbaar. Sommige alarmen kunnen aan een sleutelhanger worden bevestigd, terwijl andere als armband worden gedragen. Kies het type alarm dat het beste bij je past.

Stap 3: Kies een leverancier van personenalarmering

VGZ werkt samen met verschillende leveranciers van persoonlijke alarmen. Bekijk welke leverancier het beste bij je past. Let hierbij op prijs, service en beoordelingen van andere klanten.

Stap 4: Vraag het persoonlijke alarm aan

Als je weet welk vorm van personenalarmering en welke leverancier je wilt, dan kun je het alarm aanvragen via de website van VGZ of rechtstreeks bij de leverancier. Vul het aanvraagformulier volledig in en stuur het op. Houd er rekening mee dat er mogelijk een wachtlijst is voor de service.

Stap 5: Activeer het persoonlijke alarm

Als je het persoonlijke alarm hebt ontvangen, moet je het activeren. Dit doe je door het alarm te registreren bij de leverancier en eventueel een contactpersoon toe te voegen. Zorg ervoor dat je het alarm altijd bij je draagt en dat je weet hoe je het moet gebruiken in geval van nood.

Conclusie

Een persoonlijk alarm kan een uitkomst bieden voor mensen die zich zorgen maken over hun veiligheid of zelfredzaamheid. Als VGZ-verzekerde kun je profiteren van deze service. Controleer eerst of je in aanmerking komt en kies vervolgens het type alarm en de leverancier die het beste bij je past. Vraag het alarm aan en activeer het zodra je het hebt ontvangen. Zo kun je met een gerust hart genieten van je dagelijkse activiteiten.

Wilt u meer informatie over persoonlijke alarmsystemen? Neem dan contact met ons op via 085-1304632