fbpx Brochure aanvragen
Home » Blog » Wanneer persoonsalarmering kopen?

Wanneer persoonsalarmering kopen?

Wanneer is het juiste moment om persoonsalarmering te kopen? Oftewel, wanneer is het juiste moment om een alarmknop voor u, of uw geliefde aan te schaffen. Personenalarmering kan namelijk een belangrijk hulpmiddel zijn voor ouderen om zelfstandig te kunnen blijven wonen. In deze blog geven we tips en advies over de factoren die een rol spelen bij de aanschaf van personenalarmering.

Kijkt u liever de video?

Waarom persoonsalarmering kopen?

Personenalarmering kan helpen om snel hulp te krijgen in noodsituaties. Met een druk op de knop kan een persoon alarm slaan. Er wordt dan direct contact gelegd met een centrale meldkamer of een van de door u aangewezen contactpersonen. Zodoende kunt u veiliger zelfstandig thuis blijven wonen, omdat wanneer u wel acute hulp nodig heeft, dit eenvoudig te realiseren is. Dit geeft uzelf een gevoel van rust en vertrouwen, maar ook de mensen om u heen.

Wanneer persoonsalarmering kopen?

Na een val of ander incident

Als een persoon een val heeft gehad of een ander incident waarbij hij of zij hulp nodig had, kan dit een signaal zijn om personenalarmering te overwegen. Een val kan immers aantonen dat de persoon kwetsbaar is en mogelijk meer risico loopt op noodsituaties in de toekomst.

Bij toename van gezondheidsproblemen

Als de gezondheidstoestand van een persoon verslechtert en er meer gezondheidsproblemen ontstaan, kan personenalarmering nuttig zijn om snel hulp te kunnen krijgen bij noodsituaties. Bijvoorbeeld bij mensen met hartproblemen, epilepsie of diabetes.

Bij vermindering van mobiliteit

Als een persoon minder mobiel wordt en meer tijd thuis doorbrengt, kan personenalarmering ook nuttig zijn. Bijvoorbeeld als iemand minder goed ter been wordt of in een rolstoel terechtkomt. Personenalarmering kan dan helpen om snel hulp te krijgen bij noodsituaties, zoals een valpartij.

Bij alleen wonen

Als een persoon alleen woont en er geen directe hulp beschikbaar is in de buurt, kan personenalarmering een goede optie zijn om snel hulp te krijgen bij noodsituaties. Dit kan een geruststellend gevoel geven en de zelfstandigheid vergroten.

Waar op letten bij aanschaf van persoonsalarmering?

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Bij de aanschaf van personenalarmering is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en betrouwbaarheid van het systeem. Het moet immers goed functioneren in noodsituaties en snel hulp kunnen bieden.

Mogelijkheden en functionaliteiten

Er zijn verschillende soorten personenalarmering op de markt, met diverse mogelijkheden en functionaliteiten. Het is daarom belangrijk om goed te kijken welke opties het beste bij de persoonlijke situatie passen. Bijvoorbeeld of er spraakverbinding mogelijk is met de centrale meldkamer, of er GPS-tracking is ingebouwd en of het systeem ook buiten de woning werkt.

Kosten en abonnement

Bij de aanschaf van personenalarmering zijn er vaak kosten verbonden aan de aanschaf en het gebruik ervan. Het is belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding en welke kosten er verbonden zijn aan het gebruik van het systeem, zoals een abonnement op de meldkamer.

Installatie en gebruiksgemak

Het is belangrijk om te kijken naar de installatie en het gebruiksgemak van het systeem. Het moet gemakkelijk te installeren en te gebruiken zijn, zodat de persoon in kwestie er goed mee overweg kan.

Tot slot

Personenalarmering kan een belangrijk hulpmiddel zijn voor ouderen of zelfs voor mensen met een beperking, om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Het is belangrijk om bij aanschaf van een alarmknop goed te kijken naar de persoonlijke situatie en zodoende te bepalen of persoonsalarmering nodig is. Bij aanschaf is het goed om op te letten op de kosten, kwaliteit, gebruiksgemak en extra functionaliteiten, om zo een weloverwogen beslissing te nemen, zodat de alarmknop die u koopt, goed aansluit bij u wensen en situatie.

Wilt u meer informatie over personenalarmering? Neem dan contact met ons op via 085-1101740